Alla vet att det är nyttigt med fisk ändå verkar det som att de flesta av oss tycker att det är krångligt att laga fisk hemma. Mina laxburgare går snabbt att laga och är ett perfekt sätt att få in lite mer fisk i vardagen.Kolla exakt hur man gör här.
Burgare
600 g laxfilé
1 litet ägg
1 tsk salt
1 dl finskivad salladslök
Smör att steka i.
Finhacka laxen eller kör den hastigt i en matberedare.
Blanda laxen med ägg, salt och salladslök.
Hetta upp en stekpanna med smör och klicka ut smeten till burgare i pannan.
Stek 3-4 minuter på varje sida.
Dressing
2 dl majonnäs
½ kruka basilika
några dillkvistar
½ dl finhackad gräslök
1 liten vitlöksklyfta
1 krm salt
Mixa till en slät grön dressing.
Picklad gurka
½ dl ättika
1 dl socker
1 ½ dl vatten
½ gurka
Koka upp ättika, socker och vatten.
Skiva gurkan tunt på mandolin eller med osthyvel.
Lägg gurkan i en skål, häll på den heta lagen och låt dra minst 30 minuter.
Servering:
Rostat toastbröd
Sallad
Bred dressing på ett bröd, lägg på lite sallad och en burgare, lägg på några gurkskivor och mer dressing.
Servera! Kolla exakt hur man gör här.