Pepparkakstårta -glutenfri

Pepparkakstårta

Ca 10 bitar

20 min + 35 min

100 g smör

3 ägg

2 dl ljust muscovadosocker

1 1/2 dl mandelmjöl

1 ½ dl majsmjöl

1 krm salt

1 tsk bakpulver

2 tsk pepparkakskrydda

 

3 dl vispgrädde

2 dl rårörda lingon

2 dl frysta lingon till dekoration

Marsipan i valfri färg.

 

 

Sätt ugnen på 175 grader.

Smält smöret

Vispa ihop ägg och socker med elvisp i ca 3 minuter.

Vispa ner resten av ingredienserna i äggblandningen till en jämn smet.

Smörj en springform form med smör.

Häll smeten i formen.

Grädda kakan i 35 minuter i en springform på 20-22 cm.

Låt kakan svalna och dela den sen på mitten.

Medan kakan svalnar kavla ut marsipan, lättast att kavla i florsocker.

Skär en remsa lika bred och lång som kakan.

Vispa grädden.

Fyll kakan med rårörda lingon och hälften av grädden.

Lägg på andra halvan och bred grädden på och tunt runt kanterna.

Lägg marsipanen runt om kakan.

Strö frysta lingon på toppen.

Servera!