Pajskal
1 förpackning kokta kikärtor á 380 g, avrunnen vikt 230 g
1 ½ msk olja
1 dl Mandelmjöl
1 krm Salt Fint
2 tsk Fiberhusk
Häll av kikärtorna och skölj dom.
Mixa alla ingredienser i en matberedare till en jämn och ganska fast deg.
Tryck ut degen i en pajform.
Förgrädda pajskalet i 175 grader i ca 15 minuter, och låt svalna något innan du fyller det med fyllningen.
Fyllning
500 g nötfärs, svensk ekologisk
1 påse tacokryddmix
1 gul lök
20 g smör till stekning
1 dl vatten
2 tomater
1-2 dl hackad fefferoni,
2 dl cremé fraiche
½ dl majonäs
2 vitlöksklyftor
3 dl riven smakrikost
Hacka löken.
Stek köttfärs och lök i en stekpanna med smöret.
Tillsätt tacokryddmixen.
Häll på 1 dl vatten och låt det koka in i köttfärsen.
Hacka tomaterna och blanda de med fefferoni
Häll köttfärsen i pajskalet.
Bred tomaterna ovanpå.
Blanda cremé fraiche och majonäs.
Pressa eller riv i vitlöken.
Blanda i 1 dl riven ost.
Bred blandningen ovan på tomaterna.
Strö över osten.
Grädda i 20 minuter på 200 g.
Servera med strimlad isbergssallad.