10 minuter + 30 minuter i ugn
8 portioner
500 g svenska äpplen
½ tsk kanel
150 g smör
2 ½ dl farinsocker
½ dl vispgrädde
1 dl majsmjöl
3 dl havregryn (märkta glutenfritt om du har celiaki)
1 krm salt
½ tsk bakpulver
vaniljglass eller crème fraiche
- Sätt ugnen på 200°.
- Klyfta äpplena och lägg i en pajform. Strö kanel över äpplena.
- Bryn smöret i en kastrull, genom att smälta det under omrörning tills det skummar och är gyllene i färgen.
- Ta av från värmen.
- Slå i farinsocker och vispgrädde och rör om. Tillsätt majsmjöl och rör om till en slät smet. Rör i bakpulver.
- Tillsätt havregryn och salt och bred massan över äpplena i formen.
- Grädda i 30 minuter.
- Servera ljummen med vaniljglass eller crème fraiche.
Vill du se hur jag gör äppelpajen, kika in på min youtube-kanal ”Lättlagat med Jessica Frej”