Receptet är framtaget i ett betalt samarbete med Salmalax
Carpaccio på salma lax med en syrlig citron och persiljedressing
Smaker som för tankarna till Italien. Serveras med rostad färskpotatis och ruccola som en varmrätt. Men kan lätt göras till en fräsch förrätt som passar perfekt på sommarens alla fester.
400 g salma lax
Machesallad
Citrondressingen
Skiva laxen så tunt du kan
Lägg machesallad på ett stort fat.
Sprid ut laxskivorna ovanpå.
Precis innan servering toppa med dressingen.
Citrondressing
1 dl olivolja
2 citroner saft och zest
1/2 vitlöksklyfta
1 krm chiliflakes
1 kruka färsk persilja
1 tsk gula senapsfrön
2 krm salt
1 krm Nymalen svartpeppar
Riv ner citronzest i en skål.
Riv ner den halva vitlöksklyftan.
Hacka persiljan.
Fyll på med saften från citronen och övriga ingredienser.
Blanda ihop.
Klart! Om du vill ha en matigare rätt servera med potatisen nedan.
Potatis
1 kg potatis, gärna rödskalig
Olivolja
Salt
65 g ruccola
Sätt ugnen på 225 grader
Skiva potatisen i ½ cm skivor.
Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper.
Salta potatisen.
Ringla över olivolja.
Baka i ca 25 minuter.
Lägg potatisen i en skål, toppa med ruccola och servera till carpaccion.