Receptet är framtaget i ett betalt samarbete med Salma lax.
Kryddstekt salmalax med sallad i påskens alla färger
Ny påskfavorit, många kan redan sina klassiska laxrätter till påsk och jag skulle vilja bidra med något nytt och färgsprakande som känns modernt på påskbordet men också funkar som en egen rätt till middag. Här är smaker som piggar upp! Klicka här om du vill se när jag lagar den här rätten.
4 port
450 g Salma lax
1 ½ tsk malen kryddpeppar
1 ½ tsk smoked paprikapulver
3 krm salt
Olja att steka i
1 liten rödlök
1 lime
3 burkar kokta svara bönor
10 körsbärstomater
2 avokado
3 dl fryst skuren mango 1 ask (går givetvis bra med färsk också om du hittar det)
1 dl korianderblad
1 dl myntablad
3 msk olivolja
1 pkt fetaost
Skär fisken i 4 bitar
Smörj in laxen med kryddpeppar, paprika och salt.
Stek på medelstark värme i en neutral olja.
Stek i 3 minuter innan du vänder laxen och stek i 1 minut på den andra sidan.
Låt filén vila i minst 2 minuter.
Finhacka rödlöken och lägg den i en salladsskål och riv över limeskal och pressa över limejuice.
Skölj bönorna i kallt vatten och lägg de på löken i skålen.
Kvarta tomaterna och lägg i skålen.
Dela avokadon i kuber och addera den.
Tillsätt mangon.
Finhacka örterna och lägg ner de med.
Tillsätt olivoljan och blanda om med rena händer.
Smula över fetaosten och servera med laxen.