750 g kycklingfiléer, gärna svensk ekologisk kyckling
salt
peppar
2 msk smör att steka i
2 lime, saft och finrivet skal
1 hönsbuljongtärning
2 burkar cremé fraiche
2 dl vatten
2 msk ljus soja
2 msk honung, gärna en extra blommig sort
1 dl finhackad persilja
400 g risnudlar
Såhär gör du:
Sätt på vatten till risnudlarna
Strimla kycklingen
Salta och peppra kycklingen.
Stek kycklingen i rikligt med smör så den får en schysst gyllene färg, välj en stekpanna med höga kanter så att det får plats med sås.
Vispa ihop limesaft och finrivet limeskal (bara det grön), smulad hönsbuljongtärning, cremé fraiche, vatten, soja, honung i en skål och häll sedan blandningen över kycklingen i pannan.
Låt det koka ihop i ca 10 minuter.
Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
Servera de nykokta nudlarna med limekycklingen och strö över persilja.