Perfekt vardagsmat men också en schysst bjudrätt på helgen. Då kan du lyxa till det lite och slänga ihop en härlig sallad till och göra en sås på mosad fetaost och en burk créme fraiche så är du hemma.
4 port
10 min + 40 min
1 citron
1 kg potatis gärna med rött skal
1 kg kycklingklubbor (Välj kyckling av hög kvalité för bästa möjliga smak och vänlighet mot kycklingarna)
4 vitlöksklyftor
1 tsk salt
½ dl olivolja
Några kvistar rosmarin
Nymalen svartpeppar
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala av det gula från citronen med potatisskalre.
Skiva potatisen
Skala vitlökarna och dela på mitten.
Lätt allt på en plåt med bakplåtspapper.
Häll på övriga ingredienser.
Tvätta händerna och blanda sedan runt alltsammans med händerna.
Sätt plåten i ugnen och en timer på 40 minuter.
Beroende på din ugn så låt de eventuellt gå på grilleffekt ett par minuter på slutet för att få extra färg.
Pressa över citronsaften och servera.