Efter jul har man ofta mycket nötter och torkad frukt som mest blir liggande i skåpen. Ta vara på alla slattar och gör egna chokladbars som är perfekta att ta med i skidspåret.
Chokladbars
10 min + 30 min
150 g choklad, ljus eller mörk
1 msk kokosolja
1/2 dl hasselnötter
1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl solroskärnor
1/2 dl jordnötter
1/2 dl sesam
1/2 dl torkade aprikoser, klippta i mindre bitar
1/2 dl gula russin
½ dl tranbär
Smält choklad och kokosolja över vattenbad eller i micro.
Häll i frukt och nötter.
Blanda ordentligt.
Bred ut alltsammans i en form klädd med bakplåtspapper.
Lägg ett papper till ovan på och tryck till så det blir slätt.
Låt stelna i frysen i en halvtimme och skär sen i lagom stora bars ca 6 st.
Förvara i kylskåp eller inlindade i papper eller folie i väskan.