Hemgjorda chokladbars recept

Efter jul har man ofta mycket nötter och torkad frukt som mest blir liggande i skåpen. Ta vara på alla slattar och gör egna chokladbars som är perfekta att ta med i skidspåret.

Chokladbars

10 min + 30 min

 

150 g choklad, ljus eller mörk

1 msk kokosolja

1/2 dl hasselnötter

1/2 dl pumpakärnor

1/2 dl solroskärnor

1/2 dl jordnötter

1/2 dl sesam

1/2 dl torkade aprikoser, klippta i mindre bitar

1/2 dl gula russin

½ dl tranbär

 

Smält choklad och kokosolja över vattenbad eller i micro.

Häll i frukt och nötter.

Blanda ordentligt.

Bred ut alltsammans i en form klädd med bakplåtspapper.

Lägg ett papper till ovan på och tryck till så det blir slätt.

Låt stelna i frysen i en halvtimme och skär sen i lagom stora bars ca 6 st.

Förvara i kylskåp eller inlindade i papper eller folie i väskan.